Haber

Adana’da 12 yaşındaki karateci Tuna Gürbüz Balkan Şampiyonu oldu

Adana’da dedesi ve babası karateci olan, 6 yaşında karateye başlayan Tuna Gürbüz’ün taşıyamadığı 60 madalyası var. 12 yaşındaki Gürbüz sonunda Balkan Şampiyonu oldu.

Karateci baba İslam Gürbüz’ün kızı olarak dünyaya gelen Tuna Gürbüz (12), 2017 yılında babasının karate spor salonu açmasıyla bu spora ilgi duymaya başladı. Babası da karateci olan İslam Gürbüz, kızına antrenörlük yapmaya başladı. Kısa sürede iyi karate öğrenen Tuna Gürbüz, Türkiye’de ilk kez dereceler almaya başladı. Geçen yıl Sivas’ta 2. oldu, bu yıl Denizli’de yapılan maçlarda birinci olarak milli takıma seçildi. İspanya’da yapılan maçlarda 7. olurken, önceki gün Karadağ’da yapılan maçlarda Balkan Şampiyonu oldu. 12 yaşında olmasına rağmen 60 madalyası bulunan ve 30 kilo olan Gürbüz, madalyalarını taşımakta zorlanıyor.

Baba Gürbüz, her zaman başarılı olmak için çalıştıklarını belirterek, “Ben de karateden geldiğim için kızım bu vesileyle başladı. Kızımın 60’a yakın madalyası var ve biz Adana’yı şehir dışında tek başımıza temsil etmeye çalışıyoruz. Türkiye ve Balkan şampiyonlukları kazandım.Karateye babamdan başladım.Babadan oğula, oğuldan kıza devam etti. Kızımın bu sporu yapması için kesinlikle bir yönlendirme olmadı, kendi isteğiyle başladı ve devam ediyor.”

Tuna Gürbüz, “Babamla birlikte başardığımız için çok mutluyum. Bütün maçlara babamla gittik, 60’tan fazla maça çıktık ve yavaş yavaş hedeflerimize ulaşmaya başladık. 12 yaşındayım ve 19 yaşındayım.” 60 madalya elde ettiğimiz büyük bir başarı kendimle gurur duyuyorum çok memnunum çok küçükken babamla karateye başladım birlikte antrenmanlara başladım 2017 yılında kendi kulübümü açtığımda farkettim Bu sporu çok sevdiğimi ve profesyonel olarak devam etmek istediğimi söyledim. Bundan sonraki hedefim Avrupa, sonra dünya, ardından olimpiyat şampiyonluğu. Orada bir derece gösterirsem Türkiye’yi daha keyifli bir şekilde temsil edeceğim. ” Her gün antrenmandan önce yarım saat egzersiz yapın ve ardından arkadaşlarımla 1 saat çalışın. Yıldız hocayı çok seviyorum, karatede rol modelim oldu” dedi. – ADANA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu