Ekonomi

Bernstein, ABD hisse senetlerinde güçlü uzun vadeli getirilerin yavaşlamasını bekliyor

Sanford C. Bernstein stratejistlerine göre, ABD hisse senetlerindeki güçlü uzun vadeli getiriler muhtemelen ivme kaybedecek.

stratejistler Sarah McCarthyVe Mark dalgıçBugün yayınladıkları raporda, ABD hisse senetlerinin önümüzdeki 10 yılda toplam yıllık yüzde 4 getiri sağlamasının beklendiğini, bunun da önceki 10 yılda görülen yüzde 12’lik getiriden çok daha düşük olduğunu belirtti.

Uzun dönemli döngüsellikten arındırılmış fiyat/kazanç oranına (Shiller PE) dayalı değerlemelere dayanan Bernstein projeksiyonunda, Haziran ayı itibarıyla 29,3 olan bu endeks seviyesi, stratejistlere göre %94 diliminde yer alıyor. Yüksek bir okuma genellikle düşük uzun vadeli hisse senedi getirileri anlamına gelir.

Bununla birlikte McCarthy, tahvillere kıyasla daha uygun bir kurumsal çıkar yanlılığı ve daha güçlü göreli getiriler gibi nedenlerle hisse senedi satın almak için pek çok neden olduğunu savundu.

“Orta derecede yükselen enflasyon da hisse senetleri için uygun bir dönem. Hanehalkı tahsis seviyeleri de pozisyonları koruma veya artırma potansiyeline işaret ediyor.”McCarthy ayrıca teknoloji yeniliği ve güç geçişinin önümüzdeki on yılda yatırım odaklı büyümeye ve artan üretkenliğe katkıda bulunmasını beklediğini söyledi.

Forex Haber Merkezi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu