Teknoloji

CATL Markası, Batarya Garantisinde 1,5 Milyon Km’ye Çıktı

Araba bataryası alanının en büyük isimlerinden olan CATL, batarya garantisinde 1,5 milyon km’ye kadar çıktığını deneyimledik. Elektrikli arabaların altına yerleştirilen bataryaların bir ömrü bulunmakta. Sürekli olarak şarj ve deşarj sonrasında ömrü azalan bataryaların performansı ve enerji depolama kapasitesi düşmekte, bir süre sonra değiştirilmesi mecburi hale geliyor.

Bu değişime yönelik ihtiyaç tam olarak ne zaman oluşmakta? Ortaya konan araştırmalar sayesinde yeni nesil bataryalar oldukça uzun ömürlü hale getirilmiş şekilde. Yine CATL markası tarafından geliştirilen yeni bataryaya tam 1,5 milyon km veya 15 yıllık garanti verildiği görülüyor. Bu durum gerçekten oldukça iyi avantaj sağlıyor, geliştirilmiş yeni bataryanın ilk bin şarj döngüsünde hiçbir kayıp yaşamadığı belirtilmekte.

Katı Hal Otomobil Pilleri, Lityum İyon Pillerden Birim Alanda Daha Fazla Enerji Depolayabiliyor

Dün için de Çin’de bulunan otomobiller için 2 bin km menzil sunabilecek bir katı hal pili hücresinin geliştirilmesi yankı uyandırmıştı. Şimdilerde birçok elektrikli otomobil modeli oldukça iyi menzil değerlerini kullanıcılarına sunmakta. Fakat bu bir başlangıç durumunda ve katı hal pilleri ile çok daha fazlasının geleceğini düşünüyoruz. Lityum-iyon malzemeli pillerden daha güvenli olan ve mevcut çözümlerden daha yüksek enerji depolayabilen bu yeni nesil pil teknolojisini, daha uzun süre kullanım süresi sağladı ve zorlu şartlara da çok daha dayanıklı hale getirildi.

Sektörde devrim yaratması beklenen katı hal pilleri, lityum iyon pillerden birim alanda daha fazla enerji depolayabiliyor olması ile bin km gibi menzilleri standart hale getirdi. Dün itibarıyla gündeme geldiği, yeni nesil katı hal pilleriyle çok daha yüksek menziller bulabilecek.

Çin ülkesi merkezli Tailan New Energy şirketi, benzerlerinin iki katı enerji yoğunluğu sunan bir hücre ortaya koydu. Bu özel olarak 720 Wh/kg enerji yoğunluğuna sahip olduğu söylenen 120 Ah katı hal lityum metal hücre, aktarıldığı kadarıyla tam 2 bin km seviyesindeki menzilleri gerçeğe dönüştürebilecek.

haber-eceabat.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu