Haber

Çin Başbakanı: Çin, Tacikistan ile İşbirliğini Genişletmeye Hazır

PEKİN, 18 Mayıs (Xinhua) — Çin Başbakanı Li Qiang, Pekin’de Tacik Devlet Başkanı Emomali Rahman ile bir araya geldi.

Çarşamba günü gerçekleştirilen görüşmede Çin-Tacikistan ilişkilerinin son dönemde Cumhurbaşkanı Xi Jinping ve Cumhurbaşkanı Imamali Rahman’ın stratejik rehberliğinde büyük ilerleme kaydettiğini kaydeden Li, Çin’in Tacikistan ile kalkınma stratejilerinde daha fazla sinerji arayacağını söyledi. kazan-kazan işbirliğini derinleştirmek ve Çin modernleşmesinin yarattığı yeni bir gelişme yaratmak. Fırsatları paylaşmaya, ikili işbirliği pastasını her zaman genişletmeye ve iki halka daha somut faydalar sağlamaya istekli olduğunu söyledi.

Başbakan, iki tarafı yüksek kaliteli Üretim ve Yol işbirliğine odaklanarak, ticaret yapısını sürekli optimize ederek ve ticareti kolaylaştırmaya çalışarak pragmatik işbirliğini daha da güçlendirmeye davet etti.

Li, iki ülkenin tarım, sanayi siteleri ve altyapı gibi alanlarda karşılıklı yarar sağlayan işbirliğini derinleştirmesi, bağlantıyı geliştirmeye devam etmesi ve kültür, eğitim, tıbbi bakım ve kardeş şehirler gibi alanlarda etkileşimi güçlendirmesi gerektiğini söyledi.

Çin-Orta Asya Zirvesi’nin Çin ile Orta Asya arasındaki genel işbirliğine yeni bir ivme kazandıracağını ve Çin-Tacikistan işbirliğinin derinleştirilmesi için yeni fırsatlar getireceğini vurgulayan Li, Tacikistan’ın Çin’in yeni kalkınmasının desteklenmesinde aktif rol oynamaya devam ettiğini söyledi. -Orta Asya işbirliği. beklediğini söyledi.

Rahman ise Tacikistan’ın Çin’in deneyimlerinden ders çıkarmayı, Çin teknolojilerini edinmeyi, iki ülke arasındaki üretim kapasitesi, enerji, tarım, su tasarrufu, bağlanabilirlik ve kültür gibi alanlarda etkileşim ve iş birliğini derinleştirmeyi ve ikili ilişkileri geliştirmeyi hedeflediğini söyledi. ilişkiler bir sonraki aşamaya geçer. Yol Girişimi’nin inşasını ortak bir biçimde desteklemeye istekli olduğunu kaydetti.

Çin’e resmi ziyarette bulunan Rahman, Shaanxi eyaletinin merkezi Xi’an’da düzenlenecek Çin-Orta Asya Zirvesi’ne katılacak.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu