Haber

Çin Dışişleri Bakanı, Çin’in Kanada’daki Seçimlere Müdahale Etmeye Çalıştığı İddialarını Reddetti

YENİ DELHİ, 3 Mart (Xinhua) — Çin Dışişleri Bakanı Qin Gang, Kanada’daki Çin Büyükelçiliğinin Kanada seçimlerine müdahale etmeye çalıştığı yönündeki iddiaları yalanladı.

Qin bu açıklamayı Perşembe günü Kanadalı meslektaşı Melanie Joly ile bu yıl G20 dönem başkanlığını üstlenen Hindistan başkentindeki G20 Dışişleri Bakanları Toplantısı sırasında yaptığı görüşmede yaptı.

Çin’in şiddetle karşı çıktığı argümanların asılsız olduğunu belirten Qin, Çin’in hiçbir zaman başka bir ülkenin iç işlerine karışmadığını ve herhangi bir ülkenin bu tür girişimlerde bulunmasına karşı olduğunu vurguladı.

Qin, Kanada’daki Çin Büyükelçiliğinin Diplomatik Bağlara İlişkin Viyana Sözleşmesi’ne uyduğunu ve Çin-Kanada bağlantılarını ve çeşitli alanlarda değişim ve işbirliğini teşvik etmeye kararlı olduğunu belirtti.

Qin, Kanada tarafının Kanada’daki Çin diplomatik misyonlarının görevlerini yerine getirmesini sağlamak ve söylentilerin ve aldatmacaların ikili çıkarlara zarar vermesini önlemek için somut önlemler alması gerektiğini söyledi.

kozluk-haber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu