Haber

Efes Selçuk’tan Akbelen Direnişine Destek

Efes Selçuk İl Yönetim Kurulu Başkanı Suna Gündoğdu ve yönetim kurulu üyeleri, İkizköy halkının direnişine güç katmak için Akbelen’e gitti.

Efes Selçuk Kent Konseyi, Muğla’nın Milas ilçesine bağlı İkizköy Mahallesi’nde bulunan Akbelen Ormanı’ndaki maden sahasını genişletmek amacıyla ağaç kesitinin engellenmesi için direnen İkizköylülerden de takviye aldı.

Ege Kent Konseyleri Birliği’nin 23 Temmuz 2023’te yapılan 4’üncü Genel Kurulu’nda birliğin yürütme kurulu üyesi seçilen Efes Selçuk Kent Yönetim Kurulu, Akhisar, Karşıyaka ile birlikte bölge halkının direnişine destek verdi. Diğer yönetim kurulu üyeleri olan Güzelbahçe, Söke, Kuşadası, Didim ve Söke İl Kurulları. verilmiş. Doğal güzellikleri ile bilinen ve ekosistem açısından değerli olan Akbelen Ormanı’nın korunması ve ağaç bölünmesinin durdurulması amacıyla Ormancılar Birliği tarafından “Dal kırılınca kalbimiz atar” yazılı pankart açıldı. Ege Kent Konseyleri.

Ege Kent Konseyleri Birliği tarafından sosyal medyadan yapılan açıklamada; “Limak ormanı katletmeye, İkizköy halkı ve arkadaşları direnmeye devam ediyor! Tüm vatandaşları mücadeleye destek olmaya ve Akbelen’e sahip çıkmaya çağırıyoruz” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu