Haber

İmamoğlu: 6 Tablodan çıkacak kararın askeri olacağım

Başkan adayını kendisi seçmediği için eleştirinin amacı o olacaktır. 6 Tablo yarın kritik bir toplantı yapacak. Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun ev sahipliğinde düzenlenecek toplantıda 6 Tablocumhurbaşkanı adayını kamuoyuna açıklayacak.

İMAMOĞLU’NUN TOPLANTI ÖNCESİ AÇIKLAMASI

6 Tablo İstanbul’un cumhurbaşkanı adayları arasında adından söz ettiren İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu, katıldığı Habertürk canlı yayınında dikkat çeken açıklamalarda bulundu. İmamoğlu, 6 Tablo‘dan çıkacak her kararın onun askeri olacağını söyledi.

“6. TABLODAN ÇIKMA KARARI OLACAĞIZ”

İmamoğlu, “Şu anda sorumluluğumun bilincindeyim, önceliği hayat kurtarmak, dayanıklı şehirler vaad etmek ve insanlara umut aşılamak olan İBB Başkanlık sorumluluğumu çok daha yukarılara taşıdı. Millet İttifakı toplantısında yarın yapılacak muhterem Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Meral Akşener ve diğer liderler masada karar alacak. Oradan çıkacak kararın baştan askerleri olacağız.” terimleri kullandı.

“MERAL HANIM’İN HAKKIMDA SÖYLEDİKLERİ BENİ MUTLU OLUYOR”

İmamoğlu, “Meral Hanım’ın söyledikleri ve ifade ettikleri, bu görüşmeyi baş başa yapmadık. Meral Hanım’la benim hakkımda söyledikleri başarı sözleri beni çok mutlu ediyor. gazete Onlarla konuşmadıktan sonra sadece bir haberler ve yorum olarak okudum. Ne hakkında konuştuklarını bilmiyorum.

“ADADIMIZ KİMSE HEP BİRLİKTE KAZANACAĞIZ”

Adayımız kim olursa olsun birlikte kazanacağız. Yarın 6 TabloKim aday gösterilirse onu mutlaka Başkan yapacağız.

“SEÇİMLER ZAMANINDA YAPILMALI”

Seçimler zamanında yapılmalıdır. Milyonlarca insanımız maalesef yok, göç etmiş durumda. Günümüz teknolojisi ve lojistiği ile YSK sahip olduğu imkanları ve imkansızlıkları tanımlarsa insanımızın en güvenle kullanmasına katkı sağlamak isteriz. Bu ülkede gereksiz yere iptal edilmemeli veya ertelenmemeli. Bunlar demokrasiye zarar veren unsurlardır. 14 Mayıs depreminin etkisine rağmen seçimin gündeme getirilebileceğinin ve buna katkı sağlamamız gerektiğinin altını çizmek isterim.

“DİKKATLİ KONUŞMAM GEREKİYOR”

O masa, her olgun fikrin masada tartışılması için kurulmuştu. Adayın aday gösterilmesinden, seçim sürecinde ortaya çıkacak ortak stratejiye, seçim güvenliğine, listelere ve seçimden sonra ne gibi adımlar atılması gerektiğine dair o tablo ortaya konuldu. Partim, İstanbul’daki önemli paydaşım, İYİ Parti ve diğer parti menfaat sahiplerinin burada sizlerin ve milletimizin huzurunda görüş bildirmesi haksızlık olur. Dikkatli konuşmalıyım. Ben bu ruhun askeri olmaya yemin etmiş, ona en ufak bir zarar vermemiş biriyim.

“CHP’NİN YAKLAŞIMI KENDİ GENEL LİDERİNİN ADAY OLMASIDIR”

şunu söyledim; ben görevimin başındayım Ben İBB Belediye Başkanıyım, gündemim bu, hakkını vermek istiyorum. Hatta daha da ileri gittim. Her CHP’nin takdiri ve takdiri, liderinin cumhurbaşkanı adayı olmasıdır. Ne yaptığımı biliyorum. Beni yıpratacak hareketler oldu. Yaşadıklarımızı hepimiz biliyoruz. Bugün CHP kendi adayını belirlemiyor, 6 Tablonun adayını kendisi belirliyor. Mevcut ortamda bahsedilen konulara cevap vermeyi yanlış bulmuyorum. Partim adına, ülkem adına, milletim adına onları düşünüyorum. İnanın bugünün psikolojisinde milletimin adına, 16 milyon hemşehrimin adına, 10 ilde kaybettiğimiz insanımızın adına cevap vermeyi uygun bulmuyorum, çünkü benim sinirlerim var ki, benim de mecbur olduğum sinirlerim var. görevim gereği önce düşün.

sarigol-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu