Haber

İngiliz basını Erdoğan’ın memleketinden bildirdi: Seçmen tabanında çatlak var

Türkiye’de 14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimleri yaklaşırken, dünya basını seçimlerin olası sonuçlarını ve bu sonuçların olası etkilerini konu alan haber ve analizleri yayınlamaya devam ediyor.

The Telegraph gazetesinden Nataliya Vasilyeva ve Deniz Barış Narlı da Rize’den izlenimlerini “Erdoğan’ın seçmen tabanında çatlaklar” başlıklı haberlerinde verdiler.

“MUHALEFET İLK DEFA GERÇEK ŞANSLI OLDU”

The Telegraph, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın seçmen üzerindeki kontrolünün, yaşanan hayat pahalılığı krizi ve değişim isteği karşısında gevşediğini belirterek, “Cumhurbaşkanı yurduna hoş geldiniz” pankartıyla ziyaretçilerini karşıladığı Rize’nin, Erdoğan ve AK Parti’si için uzun süredir bir destek üssü olmuştur. hatırlattı.

Gazete, “Ancak, artan yaşam maliyeti krizi ve Erdoğan yönetiminin yorgunluğu, muhalefete onu göndermek için ilk gerçek şansını verdi” dedi.

‘AK PARTİ’YE OY VERDİM AMA DEĞİŞİM ZAMANI GELDİ’

Anketlerin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı Millet İttifakı’nın cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında gösterdiğini hatırlatan The Telegraph, “Memleketinde bile seçmen Türkiye’nin en uzun süredir görevde olan cumhurbaşkanının iktidarda kalıp kalmaması konusunda ikiye bölünmüş durumda” diye yazdı.

Gazeteye konuşan 60 yaşındaki çay çiftçisi Kemal Şendeniz, “AKP’ye iki nedenle oy verdim. Birincisi, özellikle hastanelerdeki altyapının iyileştirilmesi. İkincisi, Erdoğan’ın bize çok değerli bir yer vermesiydi. uluslararası arenada… Ama artık değişim zamanı, yeter artık.” ifadeleri kullandı.

KARAMOLLAOĞLU: MEVCUT SİSTEM BİZİ DİKTATİYE GÖTÜRÜYOR

Kemal Kılıçdaroğlu’nun Erdoğan’ın ‘zorlu bir rekabet’ ile karşı karşıya olduğu gözlemini paylaşan The Telegraph, Millet İttifakı bileşenlerinden Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu’nun kendilerine yaptığı açıklamayı da paylaştı: “Mevcut cumhurbaşkanı sistem Türkiye’yi diktatörlüğe götürüyor. Bizim en büyük hedefimiz bunu değiştirmek.”

Ülkedeki ekonomik krize değinen Karamollaoğlu, yaşanan ekonomik sorunların Erdoğan’ın olması gerekenden daha uzun süre iktidarda kalmasının doğrudan bir sonucu olduğunu belirtti. Karamollaoğlu, “Ekonomi çöküyor. Dış borç 450 milyar dolar ve asgari ücret açlık sınırının altında. Bütün bunlar AKP’nin son 21 yılda neler yaptığını gösteriyor.”

“GÜÇ ELDE OLDUĞUNDA EKONOMİ DAHA KÖTÜ OLUR”

The Telegraph, son olarak genç seçmenlerle ilgili gözlemlerine atıfta bulunarak, ‘Erdoğan’ın memleketindeki gençler arasında bile çok az hevesi olduğunu’ yazdı. Gazeteye konuşan ve ailesinin AK Parti’nin “yılmaz destekçisi” olduğunu söyleyen 26 yaşındaki öğretmen Beyza, bu seçimlerde Erdoğan’a oy vermeyeceğini söyledi.

Gazeteye konuşan bir başka genç kadın, “İktidarda kaldıkça ekonomi kötüye gidiyor, özgürlükler azalıyor. Yollar, hastaneler yetmiyor” dedi. (DIŞ HABERLER)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu