Haber

İsrail, Avrupalı ​​diplomatın Gazze’deki paraşüt eylemine tepki gösterdi

ABD merkezli JNS internet sitesinin haberine göre İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, Burgsdorff’un Gazze Şeridi’nde yamaç paraşütü atlayışını “kışkırtıcı bir eylem” olarak nitelendirdi.

Burgsdorff’u uzun süre “AB’yi ve üye devletleri temsil ettiğini unutarak Filistinlilerin ağzından konuşmakla” suçlayan İsrail Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü, “Avrupalı ​​diplomatın kendisini Gazze’deki örgütlerin elinde reklam malzemesi yaptığını” iddia etti.

JNS’nin haberinde İsrail sözcüsünün adı açıklanmazken, 4 yıldır AB’nin Filistin Temsilciliği görevini yürüten Alman diplomat Burgsdorff’un Filistin davasına dikkat çekmek için Gazze Şeridi kıyılarında yamaç paraşütü atlayışı yaptığı kaydedildi.

‘Filistin özgürse, Gazze özgürse aynısı yapılabilir’

17 Temmuz’da AB Filistin Temsilciliği’nin Twitter hesabından paylaşılan videoda Burgsdorff, Gazze açıklarında yamaç paraşütü yaparken görülüyor.

Burgsdorff, atlayışını tamamladıktan sonra çekilen başka bir görüntüde şunları söylüyor: “Gazze’de her şeyi yapma imkanı var: yüzmek, ata binmek, hava dalışı yapmak… Filistin özgür olduğunda, Gazze özgür olduğunda aynı şey yapılabilir.”

İsrail’in 2006 yılından bu yana hava, kara ve deniz ablukası altında tuttuğu Gazze Şeridi’nde 365 kilometrekarelik bir alanda 2 milyondan fazla Filistinli yaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu