Haber

Kandil’den Millet İttifakı’na eleştiri: Dışarı çıkmayın diyerek mücadeleyi engellediler

Türkiye, 14 ve 28 Mayıs’ta sandık başına gideceğini belirledi.

Cumhur İttifakı mecliste çoğunluğu alırken, cumhurbaşkanlığını Recep Tayyip Erdoğan kazandı.

Sandıklardan çıkan bu sonuçların ardından muhalefette büyük bir hayal kırıklığı yaşandı.

Hayal kırıklığına uğrayan başka bir grup daha vardı. O eli kanlı terör örgütü PKK…

Seçim sürecinde hem siyasi kanat HDP hem de dağ ekibi Kemal Kılıçdaroğlu’nun her zaman yanında olduklarını belirten açıklamalar yaptı.

Öyle ki terör örgütü ve HDP, Kılıçdaroğlu’nun kazanacağından o kadar emindi ki, yandaşlarına her türlü sözü verdiler.

Bu yüksek gerilimli seçim sürecinde PKK her zamankinden daha fazla müdahil oldu.

Başta Karayılan, Bese Hozat, Cemil Bayık ve Duran Kalkan olmak üzere PKK ekipleri açıklama üstüne açıklama yaparak süreçleri etkilemeye ve yönetmeye çalıştı.

Destek açıklamaları bitti, eleştiriler başladı

Ancak bu müdahale sandıkta bozguna uğratıldı ve vatandaşlar, Kandil’in desteğini alan Kemal Kılıçdaroğlu’na yetki vermedi.

Seçim sürecinin ardından muhalefet hain terör örgütü PKK/KCK Yürütme Kurulu Üyesi Mustafa Karasu’dan geldi.

Terör örgütünün yayın organına konuşan terörist Karasu, Millet İttifakı’nın iktidara karşı yeterince çaba göstermediğini söyledi.

Ah sokağa çıkmayalım tepki vermeyelim dediler.

Karasu, Millet İttifakı’nın seçim sürecinde doğru bir tavır sergilemediğini de iddia etti. ‘Muhalefet insanları sokağa davet etmeliydi’söz konusu.

‘Sokağa çıkmayalım, tepki vermeyelim’ dediler ve halk mücadelesinin önüne geçtiler.Karasu, muhalefet seçmeninin Millet İttifakı tarafından pasifleştirildiğini söyledi.

“Kavga Etmediler”

Son olarak Karasu meselesine ilişkin olarak, “Ama risk almaları gerekiyordu, seçime gitmezlerdi, sonra savaşırlardı. Seçim de bir mücadeleydi ve onlar da mücadele etmediler. Ondan sonra her türlü baskıyı yaptılar, her türlü baskıyı yaptılar. başvurular yapıldı, her türlü imkan kullanıldı, aldatıldı. Her türlü baskı normalleşti. Bu konuda sistem içindeki muhalefetin duruşu gerçekten zayıftı.”söz konusu.

“Halkın önüne çıktılar ve etkili bir şekilde savaşamadılar”

Karasu’nun açıklamaları şöyle:

Muhalefet, sistem içi muhalefet ve Millet İttifakı çok değerli hatalar yaptı. Bunu belirtmemiz gerekiyor. Artık AKP-MHP gerçeğini görmesi ve önlem alması gerekiyordu. Bir çaba göstermeleri gerekiyordu. Bir tavır almaları gerekiyordu. İlk başta kayyumlara ve dokunulmazlıklara karşı tavır almadılar. Bu AKP-MHP iktidarının normalleşmesi, bu anti-demokratik uygulamalar ve gericiliğin normalleşmesi adım adım geldi. Birçok hücumları oldu. Sokağa çıkmayalım, tepki vermeyelim” diyerek halkın çabalarını engellediler. Önderliğini aldılar ve bu yönde etkin bir çaba gösteremediler.

“Seçimle gitmez, kavga ederlerdi”

Ama risk almaları gerekiyordu; seçimle değil, o zaman çaba göstereceklerdi. Almak da bir uğraştı ve hiç çaba göstermediler. Ondan sonra her türlü baskıyı yaptı, her türlü başvuruyu yaptı, bütün imkanlarını kullandı, dolandırdı. Her türlü baskı olağan hale geldi. Bu konuda sistem içindeki muhalefetin tavrı çok zayıf kaldı. Bunu görmezlerse durum onlar için daha da kötüleşebilir. Ya da onların yerine geçerler. Demokrasi mücadelesinin modülü değil, faşist iktidarın paydası haline geliyorlar. Evet CHP uzun zamandır böyle bir payda yaptı. Son devrede biraz çalıştı, ondan kopmaya çalıştı ama yetmedi. Çaba zayıftı. Millet İttifakı sistem içindeki muhalefet tarafından eleştirilecekse bu çerçevede eleştirilebilir. Aslında bunları uzun süre değerlendirdik ve eleştirdik.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu