Haber

Karşıyaka Spor Kulübü Alacaklarını Kripto Para İle Ödüyor

Yeni sezon öncesi tartışmaların bitmediği Karşıyaka Spor Kulüp başkanı Turgay Büyükkarcı ve yönetimin özel bir borsa aracılığıyla serbest bırakarak futbol, ​​basketbol ve voleybol takımları ile kulüp çalışanlarına alacakları için dağıttığı kripto paranın maliyeti ortaya çıktı. Yönetimiyle birlikte 12-13 Ağustos tarihlerinde yapılmasına karar verdiği olağanüstü kurultayda bir daha aday olmayacağını açıklayan Turgay Büyükkarcı, yeşil-kırmızılıların alacaklılarına 50 milyon TL’si kulüpten olmak üzere 88 milyon 343 bin TL’lik madeni para dağıttı.

Kulübün borçlu olduğu muhtelif şirketler, EYT kapsamında çalışan personelin maaş ve kıdem tazminatları, basketbol takımı, teknik heyet ve idari personelin kişi başı 11 bin TL’den başlayıp 3,9 milyon TL’ye kadar olan alacakları, futbol takımı oyuncularının 50 bin TL ile 550 bin TL arasında değişen alacakları, voleybolcuların 30 bin TL ile 720 bin TL arasındaki alacakları, personelin 8 bin TL’ye kadar olan tazminatları 00 bin TL, bazı çalışanlara tazminat ödendi. Yönetimin ayrıca çalışanlara, yöneticilere ve antrenörlere yılbaşı maaşları için bozuk para verdiği belirtildi.

BORÇ YÜKÜ ARTABİLİR

Karşıyaka yönetimi 2 yıllık aradan sonra ikinci kez kripto parayla borçları öderken, tahsilat sorunu yaşayan coin projesi önümüzdeki günlerde kulübün başını ağrıtabilir. Büyükkarcı yönetiminin dağıttığı 88 milyon TL’nin üzerindeki madeni para, 18 Temmuz’da yapılan mali genel kurulda kulübün borcundan düştü. Bu rakamlar düşüldükten sonra Karşıyaka’nın borcu 148 milyon 882 bin TL olarak açıklandı. Daha önce 28 Haziran’dan 12 Temmuz’a kadar satışa açılan proje ve 12 Temmuz gecesi satış yapan birçok futbolcu ve çalışanın 2 haftadır sözleşmesi devam eden şirketten parasını tahsil edememesi halinde kulübün borç yükü artacak.

FUTBOL ŞUBESİNDEN AÇIKLAMA

Başkan Turgay Büyükkarcı’nın Karşıyaka’da bir daha aday olmayacağını açıkladığı 12-13 Ağustos tarihlerinde İlker Ergüllü’nün olağanüstü genel kurula girmesi beklenirken, kulüpte ödemeler konusunda belirsizlik var. Görevden ayrılacak olan yönetim, Ergüllü’ye sadece futbolda transfer görüşmesi yapması için yetki verirken, kulüp genelinde ödemelerde sorunlar yaşandı. Futbol şubesinde görev yapan Ayhan Gültekin ve Osman Dal, bir açıklama yaparak belirsizlik nedeniyle sıkıştıklarını söyledi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“18 Temmuz’da yapılacak mali kongrede genel kurul kararı alındı. 13 Ağustos’ta genel kurul yapılacak. Bu arada transfer devam ediyor. Futbolculara para ödenmeli, takım kampa gitmeli. Genel kurul kararı aldığımız için eski yönetim ödeme yapmıyor. Yeni cumhurbaşkanı adayı İlker Ergüllü ve yönetimi ‘Henüz seçilmedik, o yüzden 14 Ağustos’tan önce ödeyemeyiz’ diyor. Maddi olarak ortada kalıyoruz” şeklinde konuştu.Teknik ekibimize ve oyuncularımıza sonuna kadar yanlarında olduğumuzu söyledik. Eğer gidersek, kaos olur. Ayhan Gültekin ve Osman Kol olarak bu büyük camiada yalnız kaldık.”

haberagin.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu