Haber

Levent Gültekin: CHP seçmenine koyun muamelesi yapıyor

  •   HABER7

31 Mart yerel seçimlerine çok az bir süre kalırken CHP Yönetim Kurulu Başkanı Özgür ÖzelVe İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu İkilinin adaylık mücadelesi sürüyor. Özgür Özel partide kendi iktidarını kurmaya çalışırken, İmamoğlu da partinin başına geçmek için il ve ilçe belediyelerinde etkili olmaya çalışıyor.

“Aday Belirleyemiyorlar”

CHP’de yerel seçim kaosu Youtubeprogramı haber yapan muhalif gazeteci Levent Gültekin Kelimenin tam anlamıyla her şeyi ortaya çıkardı. Gültekin, CHP yönetiminin aday çıkaramadığını söyledi. “İzmir’i anlatamıyorlar. İstanbul’da, Kadıköy’de, Ataşehir’de, Beşiktaş’ta, Sarıyer’de… Ben bunlara CHP’nin altın hisseleri diyorum… Bu bölgeler CHP’nin altın hisseleri. Altın payı kim alacak diye kavga ediyorlar. Yani Çankaya değil. azimli.”söz konusu.

“KENDİ SEÇMENLERİNE KOYUN GİBİ MUAMELE EDİYORLAR”

CHP yönetimi ‘kazanmak’Fikrinin olmadığını söyleyen Gültekin, İzmir, Kadıköy, Beşiktaş, Çankaya gibi garanti sayılan bölgelerin kazanç kaynağı olarak görüldüğünü söyledi. GültekinCHP’nin aslında kendi seçmenine koyun muamelesi yaptığını belirten ‘Güvenli olduğunu düşündüğümüz yere odun koyarsak kazanırız!’Düşündüğünü belirtti

Yerel seçim hazırlıkları kapsamında CHPAK Parti’nin aday seçme stratejisi ile farklılığını ortaya koyan Gültekin, Cumhurbaşkanı ErdoğanYeni dönem için anketlerde çıkan ismi nasıl ikna ettiğini de şu sözlerle anlattı;

“Bakalım Tayyip Erdoğan nasıl çalışıyor. İkisine bakın, bu adamın neden kazandığını anlayın. Neden 20 yıldır bu muhalefetin elinde rehin kaldığımızın anlaşılması için söylüyorum bunu.

İstanbul’un bir ilçesinde Tayyip Erdoğan 2019’dan önce belediye başkanından bir şey istiyor. İlçenin adını vermeyeceğim. Belediye başkanı da bunu yapmıyor.

2019’da o ilçeden o adamı aday göstermiyorlar. 2019’da da AK Parti o ilçeyi kaybediyor. Kaybeder ama sonra kaybedeceğini bilmez. Biz parti olarak oy alıyoruz duygusuyla aday göstermiyor.
Bu seçimde bir anket yapılıyor ve o adamın adı çıkıyor. Önce partinin üst düzey yöneticilerini gönderiyor ama gidip ikna ediyor. Adam ne diyor? ‘Beni boşa harcadın, ben aday değilim.’

İl başkanını gönderiyor, ‘Git ikna et’ diyor. İstanbul’u almaya kararlı, o ilçeyi kazanmak istiyor… İl lideri gidiyor.

Bu arkadaş ‘Ben değilim’ diyor. ‘Beni boşa harcadın’. Tayyip Erdoğan bizzat arıyor. Adama ne diyor biliyor musun: ‘Ben mi geleyim yoksa sen mi geleceksin?’ ‘Yok efendim, zahmet etmeyin, geleceğim’ diyor.

‘O halde git aday ol’ diyor. Dün o adamın ismini açıkladı. Çok basit bir anket. Halk ‘bunu istiyoruz’ diyor.

‘Ben Cumhurbaşkanıyım, ayağına gitmeyeceğim’ demiyor. Adam çok pragmatik. “Artık parti içindeki çeteler İzmir’in kimin elinde kalacağı konusunda kavga ediyor.”

evcilerhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu