Haber

Mansur Yavaş mı Turgut Altınok mu? Ankara’da anketler kimi gösteriyor?

AK Parti’nin Turgut Altınok’u Ankara Büyükşehir Belediyesi’ne aday göstermesinin ardından gözler seçim sandıklarına çevrildi. Peki son anketlerde CHP’nin adayı Mansur Yavaş ve Cumhur İttifakı’nın adayı çıktı Turgut Altınok’un farkı nedir?

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün ATO Congresium’da düzenlenen aday tanıtım toplantısında Cumhur İttifakı’nın Ankara Büyükşehir Belediye Başkan adayını Turgut Altınok olarak açıkladı.

1994 yılında Keçiören Belediye Başkanı olarak göreve başlayan ve bu görevi 30 yıllık süreçte kesintilerle 20 yıl sürdüren Altınok, idealist bir kökenden gelen, Ankaralıların adını sıklıkla duyduğu bir siyasetçidir.

Turgut Altınok’un adaylığı kesinleştikten sonra gözler yeniden sandık başına çevrildi.

Ankara için en güncel araştırma Di-En Araştırma-Danışmanlık Şirketi tarafından 22-27 Aralık tarihleri ​​arasında gerçekleştirildi.

Ankara anketinde katılımcılara “Bu Pazar seçim olsa Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı için hangi partiye oy vereceğinizi düşünüyorsunuz?” sorusu soruldu. Soru yöneltildi.

Katılımcıların yüzde 44,6’sı Ankara’da CHP adayına oy vereceğini belirtirken, yüzde 40,7’si AK Parti ve MHP’nin adayını tercih edeceğini söyledi.

A Haber’e konuşan GENAR Araştırma Lideri ve Kamuoyu Araştırmacısı İhsan Aktaş, her iki adayın da milliyetçi kökenden geldiğini ve 10 gün sonra havanın netleşeceğini söyledi.

Aktaş şu ifadeleri kullandı:

‘Bir önceki seçimde İYİ Parti CHP’yi desteklemişti ve UYGUN Partisi’nin Ankara’da ciddi bir oyu vardı. Yani MHP ve IP oyları birbirine yakın. YET Partisi seçmeninin kendi partisine ne kadar vereceğini, bu iki aday arasında ne kadar bölüneceğini, ayrıca Mansur Yavaş’a oy veren hem AK Parti seçmeninin hem de MHP seçmeninin reflekslerini önümüzdeki günlerde göreceğiz. Bu 5-10 gün içerisinde Ankara’da hava netleşecek. ‘Bu konuda yapacağımız araştırmalarla rotayı daha yeterli bulacağız.’

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu