Haber

Meral Akşener’den 6’lı masadaki krize olay açıklaması: Masa kalktı ben değil

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, HaberTürk canlı yayınında açıklamalarda bulundu.

‘TABLO YÜKSEL, BEN DEĞİL’

Masayı neden dağıttığı sorusuna Akşener, “Gizli bir şey yok. Perşembe günü müzakere masasında müzakereye kapalı bir hava vardı. Yani siz fikir ileri sürüyorsunuz, diğer 5 kişi karar veriyor” dedi. bir konuda geri adım atma. Sen de. Bunun tartışılmasını istiyorsun. Peki ne oluyor orada? Herkes bana masa kalktı diyor ama masa gitti.” sözlerini kullandı.

TOPLANTILAR NASIL YAPILIR?

Kemal Bey ile görüşmedik. O toplantılar şöyle oluyor: Diyelim ki ben konutun sahibiyim, o toplantının gündemini önce arkadaşlarımla yazıyoruz. Sonra diğer genel liderleri dolaşırım, eklemeler ve çıkarmalar yapılır. Ondan sonra basına ne söyleyeceğimizi kendi arkadaşlarımızla planlıyoruz. Ondan sonra da yazılı metni tüm siyasi partilere gönderiyoruz. O metin eklemelerle gelir, yeniden düzenlenir ve o tablo üzerinde revize edilir.

Perşembe günkü toplantıda cumhurbaşkanlığı konuşmasının biraz öne alınmasına katkıda bulunduğumu düşünüyorum. En azından tekniğiniz hakkında konuşabilmemiz için. Aslında daha önce konuşmadık. Aniden aday konuşulursa önce farklılıklar ortaya çıkıyor. Parlamenter sisteme geçiş ve parlamenter sistemden ne anladığımızla ilgili yol haritasını yazdık. Kanun ve buna bağlı olarak anayasadaki değişiklikleri yazdık. Daha da ilginci, adayımız artık her şeye sahip. Anlaşma metni kamuoyu ile paylaşıldı. Anayasa değişikliği, güçlendirilmiş parlamenter sistem önerileri.

ŞARTLI ONAY İLE MASAYA DÖNÜŞ

Meral Akşener’in geçtiğimiz Cuma günü dağıttığı koalisyona “Kumar ve noter masasına oturmayacağım” diyerek ‘şartlı’ onay vererek geri döndü.

ZOR SÖZLERLE YÜKLÜ AMA…

Kriz sonrası yaptığı sert açıklamalarla, “Üzülerek belirtmek isterim ki 6’lı masa millet iradesini kararlarına yansıtma özelliğini kaybetmiştir. Ne kumar masasında olacağız ne de noter masasında. Kişisel hırslar Türkiye’ye tercih edildi.” Millet İttifakına yüklendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu