Haber

NATO PA Türk Heyeti Başkanı Bak, Türkiye’nin NATO üyeliğinin yıldönümünü kutladı

NATO Parlamenter Asamblesi (NATO PA) Türk Heyeti Lideri AK Parti Rize Milletvekili Osman Aşkın Bak, Türkiye ve NATO’nun gelecekteki güvenlik tehditlerine karşı bir aile olarak birlikte çalışmaya devam edeceklerini belirtti.

Bakın Türkiye’nin NATO’ya üyeliğinin 71. yıl dönümü münasebetiyle yazılı bir açıklama yaptı.

1952’de NATO’ya üye olunan 18 Şubat’ın Türkiye için sadece güvenlik düşüncesiyle atılmış bir adım olmadığına işaret eden bu tarih, aynı zamanda Türkiye’nin dünya barışı, istikrarı ve barışı için her türlü desteği sağlama kararlılığının yıldönümü. güvenlik. olduğunu belirtti.

Türkiye’nin NATO’da tam yetki ile söz sahibi olduğunu vurgulayan Bak, “Türkiye’nin karşı karşıya kaldığı güvenlik sorunlarında NATO’nun yanında olduğunu biliyoruz. Bugün NATO müttefiklerimiz, ülkemizin deprem afetleriyle mücadelesinde yine ön saflarda yer alıyor. ülkemize yaptıkları değerli yardımları ve ülkemizle omuz omuza olduklarını bildiriyorlar.” ifadelerini kullandı.

“Tehditlerin ortadan kaldırılması için diyalog her zamankinden daha önemli”

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg’in 15-16 Şubat tarihlerinde Türkiye’ye yaptığı ziyarette Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldiğini ve deprem bölgesini ziyaret ettiğini hatırlatan Bak, şunları kaydetti:

“Bu prestijle Türkiye ve NATO, gelecekteki güvenlik tehditlerine karşı bir aile olarak birlikte çalışmaya devam edecektir. Küresel ölçekte yeni meydan okumalar ve tehditlerle karşı karşıya olduğumuz bu günlerde, diyalog ve iş birliği geliştirmek her zamankinden daha değerli görünmektedir. Türkiye’nin güvenlik şemsiyesi, ancak ülkemizin NATO operasyonlarına ve misyonlarına yüksek düzeyde katılımı, ülkemizin bir güvenlik tüketicisi değil, bir güvenlik sağlayıcısı olarak kalitesinin somut bir göstergesidir.

Son derece kurumsallaşmış bir parlamenter diplomasi kurumu olarak NATO PA, 60 yılı aşkın bir süredir parlamenter diyalog temelinde faaliyet göstermektedir. NATO PA, ittifakın yumuşak gücünün değerli bir unsuru olmaya devam ediyor.”

Bak, NATO PA Türk Delegasyonu’nun müttefik ülkelerdeki muhatapları ile yakın iş birliği içinde yoğun çalışmaları ile hem siyasi istişare sürecine katkı sağladığını hem de demokrasinin dayanağı olan halk iradesinin Türkiye’ye yansımasına vesile olduğunu vurguladı. NATO çalışıyor.

NATO PA Türk Delegasyonu; Barış, istikrar ve güvenliğe her türlü takviyeyi yapma kararlılığıyla faaliyetlerini en aktif şekilde sürdüreceğini belirten Bak, Türkiye’nin NATO’ya üyeliğinin 71. yılını kutladı.

bayindir-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu