İş

New York borsası yükselişle kapandı

YENİ New York borsası günü yükselişle kapattı.

Kapanışta Dow Jones endeksi 160 puandan fazla yükseldi ve yüzde 0,5 artışla 33.833,61 puana yükseldi.

S&P 500 endeksi yüzde 0,62 artarak 4.293,93 puanla yılın en uygun kapanış fiyatına ulaşırken, Nasdaq endeksi yüzde 1,02 artışla 13.238,52 puana yükseldi.

Yatırımcılar önümüzdeki hafta yoğun ekonomik veri gündemi öncesinde temkinli davranırken, borsalar olumlu bir seyir izledi.

Amerika Birleşik Devletleri’nde ilk kez işsizlik başvurusunda bulunanların sayısı, 3 Haziran’da sona eren haftada 261.000’e yükseldi ve bu, Ekim 2021’den bu yana en yüksek seviye.

Analistler, haftalık işsizlik başvurularındaki artışın işgücü piyasasının soğuyabileceğinin bir işareti olduğunu belirterek, yatırımcıların da önümüzdeki hafta açıklanacak enflasyon bilgileriyle birlikte ABD Merkez Bankası’nın (Fed) para politikası kararını beklediğini belirtti.

Uluslararası Para Fonu (IMF), ABD’de enflasyon hızının yavaşladığını ancak değerli bir endişe olmaya devam ettiğine işaret ederek Fed’i para politikası rotasında kalmaya çağırdı.

Öte yandan hisseleri yüzde 2,5 artan Amazon liderliğindeki teknoloji şirketleri Nasdaq endeksinin yükselişine katkı sağladı.

Video oyunu perakendecisi GameStop’un üst düzey yöneticisi (CEO) Matthew Furlong’un kovulduğunu açıklamasının ardından şirketin hisselerinin yaklaşık yüzde 18 değer kaybetmesi de dikkat çekti.

selcukajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu