Haber

RTÜK’ten Flash Haber’e program durdurma ve para cezası

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu (RTÜK), “Gündem” programına katılan gazeteci Fahrettin Fidan’ın kullandığı sözler nedeniyle “toplumu kin ve düşmanlığa tahrik ettiği” gerekçesiyle kanala yüzde 5 idari para cezası ve 5 program durdurma cezası verdi. Başkentte” programı Flash News’te yayınlandı. .

Kararı sosyal medya hesabından paylaşan RTÜK üyesi Tuncay Keser, şunları söyledi:

“RTÜK, Gazeteci Fahrettin Fidan’ın önceki gün kullandığı ifadelerle ‘toplumu kin ve düşmanlığa tahrik ettiği (6112 Sayılı Kanun 8-1/b)’ gerekçesiyle Flash Haber’e oy çokluğuyla yüzde 5 idari para cezası verdi. ‘Başkent’te Gündem’ programına 5 kez program durdurma yaptırımı uygulandı.

Kurul, İletişim Başkanlığımızın Cumhuriyetimizin 100. yıl dönümü kutlamaları kapsamında; AK Parti’nin ‘Yüzyıl Türkiye’ sloganı ve logosuyla hazırladığı filmlerin kamu spotu olarak yayınlanmasına onay verdi. Filmler TV’de ücretsiz olarak yayınlanabilmektedir. “Kararlara karşı oy kullandık”

‘CAHİLLİĞİN ZİRVESİ, APTALLAR…’

Fidan programda şunları söyledi: “İçeride eğitimsiz, cahil bir kitleye sesleniyorlar. Türkiye’de cehaletin zirvesini yaşayan belli bir kesim var ve bunlar AK Parti ve MHP’nin tabanı… Bu kitle oy veriyor ve belirliyor. Türkiye’nin kaderi.” program sunucusu Fatih Ertürk ise “Yani bu tür aptallıklar yüzünden İsrail halkı yavaş yavaş Türk halkının aleyhine dönmeye başlıyor.” (HABER MERKEZİ)

habercerkes.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu