İş

Sıvı ve Dökme Taşıyıcılar Artık Sıvılarla Tek Çatı Altında

Sıvı taşımacılığında sektörün önde gelen nakliye firmalarının bir araya gelmesiyle oluşan ve Ekim 2023’te resmi olarak kurulan LİKİTDER (Sıvı ve Dökme Ürün Taşımacıları Derneği) basına tanıtıldı.

Sıvı ve dökme ürünlerin tanker/tanker konteyner ile taşınması yoluyla lojistik hizmeti veren 25 kurucu üye firmanın öncülüğünde 27 Ekim 2023 tarihinde kurulan LİKİTDER, İstanbul’da basına tanıtıldı.

 

LİKİTDER, ülkemiz ekonomisine en çok katkı sağlayan ikinci sektör olan kimya sektörüne uluslararası lojistik hizmet veren üye firmalar arasında sektörel konularda görüş alışverişinde bulunmak, iş süreçlerini geliştirmek, araştırma çalışmaları düzenlemek ve uluslararası sektörel işbirliklerini güçlendirmek misyonuyla kurulmuştur. ihracat yoluyla.

 

Sıvı taşımacılığı sektörünü ekipman, personel ve standartlar açısından uluslararası düzeye taşımak; Bölümün diğer dernekler ve halkla bağlantı ve koordinasyonunu sağlamak; Bölüme yönelik standartlar, dokümanlar, eğitimler ve yazılı literatür oluşturmak; Sürdürülebilirlik, çevrenin korunması ve ekolojik istikrarın sürekliliği konularında çalışmalar yürütmek vizyonuyla hareket eden LİKİTDER Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Tetik, basın toplantısında yaptığı açılış konuşmasında, toplumun sorunlarını tartışmak üzere yola çıktıklarını belirtti. Şube, yeni çıkacak mevzuata katkı sağlıyor, eğitimler düzenliyor ve standartlar oluşturuyor.

 

Yusuf Tetik konuşmasında, “Ülkemizde lojistik sektörümüzle ilgili pek çok seçkin derneğimiz var ve onların varlığı bölümümüze çok önemli katkılar sağlıyor. Öncelikle hiçbir derneğin rakibi ya da alternatifi olmadığımızı, hepsiyle işbirliği yapacağımızı belirtmek isterim. Dikkat çekmek istediğim bir diğer nokta ise LİKİTDER’in diğer derneklerden farklı olarak ürün seti ve taşıma türüne göre kurulmuş bir dernek olması ve üyelerinin de bu profildeki firmalardan oluşmasıdır. Elbette STK’lar ve dernekler belli bir amacı ve işlevi yerine getirmek, topluma faydalı bir hizmet geliştirmek, toplumsal fayda üretmek ve değerli bir boşluğu doldurmak için kurulur. Lojistik sektöründe özel bir yere sahip olan sıvı ve dökme ürün nakliyecileri olarak departman olarak daha fazla teknik bilgi ve tecrübe gerektiren bir iş yapıyoruz. Bu noktada LİKİTDER’in hedefi iş kolumuzu ilgilendiren sorunları tartışmak, çıkacak mevzuata katkı sağlamak, eğitimler düzenlemek ve standartlar oluşturmaktır. Ayrıca yurt içi ve yurt dışında birçok platformda sektör paydaşlarını ve üyelerini temsil etmektir. “Gelecekte de temel amacımız uluslararası kuruluşlarla iş birliği yaparak sıvı ve dökme yük taşımacılığında ülkemizin ve üyelerimizin dünya standartlarında kalkınmasına ve kalkınmasına katkıda bulunmak olacaktır.” söz konusu.

 

LİKİTDER’e, dökme sıvı taşıma ekipmanı sahipleri, tank konteyner işletmecileri ve acenteleri olan tüzel kişiler üye olabilir. Tüzükte belirtilen bu amaçla kurulan şirketlerin üyelik başvuruları Maltepe ETS PLAZA’daki Dernek Genel Merkezi’nde kabul edilir.

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberdinar.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu