Haber

Soma’da maden kazası: 1 işçi öldü, 3 işçi yaralandı

Soma’nın Sarıkaya İlçesi’nde Türkiye Kömür İşletmeleri Kurumu’na (TKİ) bağlı yer üstü madeninde faaliyet gösteren Mates Madencilik’te toprak kayması sonucu bir maden işçisi hayatını kaybetti. Yaralıları ziyaret eden CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, “Üç madencimizi Soma Devlet Hastanesi’nde ziyaret ettik. Sağlıkları iyi” dedi. Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Merkez Bölge Temsilcisi Selçuk Metin, “İster yer üstünde ister yer altında iş kazaları devam ediyor. Türkiye’de toplu halde madenciler ölünce akıllara insanlar geliyor. Burada yapılan çalışmaların yerinde olup olmadığı yetkililerce incelenmeli. geleceğin müfettişleri.” .

Manisa’nın Soma ilçesine bağlı Türkiye Kömür İşletmeleri’ne (TKİ) ait yerüstü madeninde faaliyet gösteren Mates Madencilik’te meydana gelen heyelan sonucu bir işçi hayatını kaybetti, en az üç işçi de yaralanarak hastaneye kaldırıldı.

CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen, yaralı işçileri hastanede ziyaret ederek doktorlardan işçilerin durumu hakkında bilgi aldı. Başevirgen, ANKA Haber Ajansı’na şu açıklamayı yaptı:

“Soma ilçesindeyiz. Sarıkaya Elmalı’da açık ocakta maden kazası meydana geldi. Özel şirkete ait madende 4 işçimiz toprağa verildi. Yer altı madencilerimize ilk müdahaleyi meslektaşlarımız yaptı. Soma Devlet Hastanesi’ndeki 3 madencimizin sağlıkları iyi.

“DENETÇİLER TARAFINDAN İNCELENMESİ GEREKİYOR”

Türkiye Maden İşçileri Sendikası Genel Merkez Bölge Temsilcisi Selçuk Metin, olayla ilgili ANKA Haber Ajansı’na şu değerlendirmede bulundu:

“Bugün özel bir madende meydana gelen iş kazası başından beri olayın nasıl olduğunu araştırmakla görevlendirildim. Olay anından itibaren dört arkadaşımızın göçük ve heyelan altında kaldığını öğrendim. Daha sonra ben Buradaki 3 arkadaşımızın çıkarıldığını öğrenince hastaneye geldim ve hastaneye geldik.Bir şehidimiz var.Madencilik Türkiye’de ne yazık ki ağır bir sanayi.Yer üstünde olsun yer altında olsun iş kazaları devam ediyor. ağır ve tehlikeli iş sınıfındayız, bu tür olaylar bizi çok üzüyor.Türkiye’de toplu halde madenciler ölünce insanların aklına geliyor.Biz tek tek veya toplu olarak ölsek bile bu madencilik sektörünün kesinlikle bu sektöre dahil olması gerektiğini söylüyoruz. ağır ve tehlikeli iş sınıfı Bilindiği üzere madencilik sektörü inşaat sektöründen sonra en çok iş kazası ve ölümlerin yaşandığı sektördür.Çok büyük bir heyelan olduğu için bir şekilde incelenmesi gerekmektedir. Daha fazla ölüm olabilirdi. Bu sebeple maden şehidimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabırlar diliyoruz. Üç yaralıya acil şifalar diliyorum. Madenlerde daha fazla önlem alınması gerektiğini bir kez daha söylüyoruz.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu