Haber

Yeğenini ‘çöp evine’ kapatan teyzeye 27 yıl hapis

Bursa’nın Nilüfer ilçesine bağlı Görükle Sakarya Mahallesi’nde bulunan bir apartman dairesinde dairesi bulunan Aydın S., 1 Temmuz 2020 tarihinde evini Kamuran Pınar Acar’a kiraladı. Ancak Acar, ev sahibine herhangi bir kira ödemedi. Bunun üzerine Aydın S., avukatı Batuhan Arısoy aracılığıyla mahkemeye başvurdu. Kamuran Pınar Acar, Bursa 4. İcra Hukuk Mahkemesi’nde görülen davalara katılmadı. Mart ayında mahkeme Kamuran Pınar Acar’a kirasını ödemesi için tebligat gönderdi. Acar kira borçlarını ödemeyince mahkeme evin tahliyesine karar verdi. Kararın ardından konuta giden yönetici ekip, çilingir yardımıyla dairenin kapısını açtırdı. Kapının açılmasının ardından ekipler çöp bir konutla karşılaştı.

Konut giriş kapısının kilidinin yenisi ile değiştirilmesinin ardından gruplar, konuttan ayrıldı. Ertesi gün çilingir yardımıyla eve giren Kamuran Pınar Acar, mahkemenin tahliye kararına uymadığı ve eve girmeye devam ettiği gerekçesiyle tutuklandı. Emniyete götürülen Kamuran Pınar Acar, ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

ATIK BURADAKİ ‘ÇOCUK’

Bu sırada çöp konutun temizlenmesi için Nilüfer Belediyesi ekiplerine haber verildi. Konuta gelen gruplar, temizlik çalışmasına başladıkları sırada bir odanın kapısının kilitli olduğunu belirledi.

Kapıyı kırarak içeri giren temizlik görevlisi, çöplerle dolu bir odada baygın yatan bir çocukla karşılaştı. Çocuğun odaya kilitlendiği hatta tuvaletini odaya yaptığı görülünce sağlık ve polis ekiplerine haber verildi.

Çöp evinde muhafaza edilen çocuk, sağlık ekibinin ilk müdahalesinin ardından ambulansla Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alındı. Yaklaşık bir yıldır odaya kilitli olduğu düşünülen çocuğun saçlarının ve tırnaklarının uzadığı, çok zayıfladığı ve vücudunda yaralar olduğu görüldü.

TEYZE TUTUKLANDI, DOKUZ NAKİT ALTINDA

Olayın ardından polis ekipleri, çocuğun kim olduğu ve neden çöpevinde tutulduğunu belirlemek için çalışma başlattı. Ekipler, Kamuran Pınar Acar’a ulaşamadı. Çocuğun Acar’ın ablası Yasemin A. olduğu, adının ise ÇMA olduğu belirlendi.

Kamuran Pınar Acar’ın ağabeyiyle uzun süredir görüşmediği ve yeğenine kendisinin baktığı, evde kilitli bir odada tuttuğu belirlendi. Yeğenini 1 yıldır alıkoyduğu iddiasıyla yeniden gözaltına alınan Kamuran Teyze Pınar Acar, Emniyetteki işlemlerinin ardından ‘çocuğu kaçırma ve alıkoyma’ suçlamasıyla adliyeye sevk edildi.

Çıkarıldığı mahkemece tutuklanan Kamuran Pınar Acar, Bursa Yenişehir Kadın Cezaevi’ne konuldu.

CMA, Bursa Uludağ Üniversitesi Hastanesi’nde tedavisinin ardından annesiyle birlikte yaşaması için Antalya’ya gönderildi. Burada Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü ekiplerince savunularak Akdeniz Üniversitesi’ne sevk edilen CMA, tedavisinin ardından Aşk Evine yerleştirildi.

MART AYINDA HAKİMİN ÖNÜNE ÇIKACAK

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturma 5 ayda tamamlandı. Atanan 2 Cumhuriyet Savcısı tarafından hazırlanan 7 sayfalık iddianamede, suçlamaları kabul etmeyen Kamuran Pınar Acar hakkında ‘ihmalle adam öldürmeye teşebbüs’, ‘çocuğa işkence’, ‘çocuğu kaçırmak’ ve ‘kişiyi hürriyetinden yoksun bırakmak’tan 27 yıl hapis cezası.

Kamuran Pınar Acar’ın yargılanmasına Mart ayında Bursa 10. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başlanacak. (HABER MERKEZİ)

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu