Ekonomi

Yönetim Kurulu Başkanı Stellantis-Renault birleşmesine ilişkin spekülasyonları yalanladı

Pazar günü, İtalyan gazetesi Vilayet Messaggero, Renault’nun ana hissedarı ve Stellantis’teki (STLA) yatırımcı olan Fransız hükümetinin, iki otomobil üreticisi şirket arasındaki olası bir birleşmeye ilişkin teklifleri incelediğini bildirdi.

Stellantis Yönetim Kurulu Başkanı John Elkann Pazartesi sabahı, Fransa merkezli bir şirket olan Renault ile potansiyel bir yan kuruluş hakkındaki medya spekülasyonlarına doğrudan değinerek raporları yalanladı.

Elkann, satış rakamlarına göre dünyanın üçüncü büyük otomobil üreticisi olan Stellantis’in geleceğe yönelik stratejik planını uygulamaya odaklandığını vurguladı.

Elkann açıkça “Diğer otomobil üreticileriyle herhangi bir birleşme düşünmüyoruz” dedi.

Rusya pazarından çıkıp Nissan ile dünya çapındaki ortaklığını azaltan Renault, bazıları tarafından birleşme ve satın almalar için olası bir aday olarak görüldü.

Bu varsayımlar, elektrikli araç pazarındaki son dönemdeki gerilemeden kaynaklandı ve bu da Stellantis’in, Ampere adlı elektrikli araç ve yazılım bölümünün ilk halka arz planlarından vazgeçmesine yol açtı.

Citi, Elkann’ın açıklamasının ardından Stellantis için olumlu ‘satın alma’ tavsiyesini sürdürdü ve “Renault ile Stellantis arasındaki birleşmenin stratejik açıdan faydalı olabileceğini” kabul etti, ancak “akülü elektrikli araçlara geçiş sırasında sektörde konsolidasyon beklenirken, neden bu birleşme gerçekleşsin ki?” diye ekledi. Renault ile STLA arasındaki bir birleşme diğerlerinden daha mı zorlu olur?” “Önce bunun olması gerektiği hemen belli değildi” diye ekledi.

Pazartesi sabahı piyasa açılmadan önce STLA’nın hisse senedi fiyatı %1,78 düştü.

Bu makale yapay zeka yardımıyla üretilmiş, tercüme edilmiş ve bir editör tarafından kontrol edilmiştir. Daha fazla ayrıntı için şartlar ve koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu