Haber

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak Üniversite Tercihini Destekledi

gençlik ve SporBakan Osman Aşkın Bak, üniversite tercihi yapacak gençlerle bir araya gelerek deneyimlerini paylaştı.

Bakan Osman Aşkın Bak, Sincan Belediyesi Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen “Tercih Destek 2023 Programı”na katıldı. Gençlere eğitim ve iş hayatı hakkında bilgiler veren Bak, spora olan tutkusundan bahsetti.

İngiltere’ye “usta mühendis” olmak ve yabancı dilini geliştirmek için gittiğini belirten Bak, okul harcını ödemek için bir restoran ve şantiyede çalıştığını kaydetti.

Katılımcılardan hiçbir zaman vazgeçmemelerini isteyen Bakan Bak, “Mücadele ederek engelleri aşacaksınız. İmkansız diye bir şey yok. Sorumluluk alacaksınız ve sonuca ulaştıracaksınız. Çalışacaksınız, çalışacaksınız…”

Türkiye’ye döndükten sonra doktora başvurusunda bulunduğunu söyleyen Bak, gençlere şöyle seslendi:

“Kendine inanmalısın. ‘Ertele, tembellik etme, pes etme’ ilkeleriyle yaşamaya devam edin… En büyük kaynağımız gençlerimiz. Başarırız, her şeyi yaparız. Çok pratikiz. ,çok enerjik.İstediğin şey için hep hayallerinin peşinden koş.Benim hep hayallerim var.Sevgi Dolu ol kucaklayıcı ol.Fit olan asla kaybetmez.Fit olan mutlaka kazanır.Özgüvenli,vicdanlı,sadık ol.Unutma geldiğin yerler, hayatına dokunan insanları asla unutma. Hayat seni böyle güçlü kılar. Ülkemizi kalkındırmak için çalışmak ve başarmak zorundayız. Bu coğrafya Dert bir coğrafyadır. Bu coğrafyada güçlü olmalısın, sen mücadele etmek lazım.”

Bakan Bak, gençlere sporu yaşam tarzı haline getirmeleri tavsiyesinde bulunduktan sonra katılımcıların sorularını yanıtladı.

Bakan Osman Aşkın Bak, eğitmen alımıyla ilgili soruya, “Bakanlık olarak eğitmen alımı için talepte bulunduk, açıklayacağız. Bu yıl da bakanlık olarak eğitmen alımı yapacağız. Hedefimiz.” spor kulüplerinin ve beden eğitimi öğretmenlerinin sayısını artırmaktır.” cevabı verdi.

Programın sonunda gençlerle hatıra fotoğrafı çektiren Bak, onlara kitap hediye etti.

habersivrice.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu