Sağlık

Mermer gibi bir cildin sırrı: Işıldayan bir cilt için doğal yöntemler!

Kalabalık şehrin gerilimi, hava değişimi, kullanılan kozmetikler ve mimiklerin çok etkili olması… Bunların hepsi yüz ifadesini doğrudan etkileyen faktörler. Yüz kaslarını güçlendirmek, gevşetmek ve genel olarak yüz hatlarını düzeltmek için yapılan bir antrenmanla mermer gibi bir cilde sahip olmak imkansız değil! Yüz yogası ile cildin elastikiyetini artırarak erken yaşlanmaya karşı korunmada ve kırışıklıklarla baş etmede çok yol kat edebileceksiniz!

MERMER ÜZERİNDE PARLAK BİR CİLT İÇİN NELER YAPILABİLİR?

Yüz yogası, yüz ifadelerinden veya uzun süre ekran karşısında bulunmaktan dolayı gerilen yüz kaslarını gevşetmek için yapılır. Egzersizler, lenfatik sistemi, kasları ve cildi uyararak gerginliği gevşetir ve kaşları çatmak, çeneyi sıkmak gibi alışılmış hareket kalıplarını kırar. Bu şekilde, istenmeyen kırışıklıklarla etkili bir şekilde başa çıkabilirsiniz.

Yüz yogası egzersizlerini düzenli bir şekilde haftada 2-3 kez yapmanız yeterlidir. Bu egzersizler genellikle hızlı ve kolay olduğundan, bunları günlük rutininize kolayca dahil edebilirsiniz. Sabah veya akşam yüz temizleme rutininizle birlikte yaparak yüz yogasının faydalarından yararlanabilirsiniz. Bu işlem sayesinde yüzünüzdeki gerginliği azaltabilir, kaslarınızı güçlendirebilir, genç ve sağlıklı bir görünüme kavuşabilirsiniz.

EN ETKİLİ YÜZ YOGA HAREKETLERİ

Rahat bir pozisyona geçin:Başınızı dik bir şekilde kaldırın, sırtınızı düzeltin ve rahat bir pozisyon alın.

Yüz kaslarınızı gevşetin: Gözlerinizi kapatın ve birkaç derin nefes alın. Yüz kaslarınızı gevşetmeye ve gerginliği azaltmaya çalışın.


Göz kası eğitimi: Gözlerinizi sıkıca kapatın ve 5-10 saniye tutun. Sonra gözlerinizi açın ve rahatlayın. Bu antrenmanı birkaç kez tekrarlayın.


Alın eğitimi: Alnınızı kaşlarınızın üzerine kaldırarak kaslarınızı gerin. Ardından alnınızı düzeltin ve gevşetin. Bu antrenmanı birkaç kez tekrarlayın.


Dudak kasları egzersizi: Dudaklarınızı sıkıca kapatın ve birkaç saniye sıkı tutun. Ardından dudaklarınızı açın ve rahatlayın. Bu egzersizi tekrarlayın.


Boyun kası eğitimi: Başınızı yavaşça sola çevirin ve 10 saniye bu pozisyonda tutun. Ardından başınızı yavaşça gerçek sağa çevirin ve tekrar 10 saniye bu konumda tutun. Bu egzersizi her iki tarafta birkaç kez tekrarlayın.

haber-buldan.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu