Sağlık

Diyabette sağlıklı yaşam önerileri

İSTANBUL (İGFA) – Beylikdüzü Belediyesi, 14 Kasım Dünya Diyabet Günü kapsamında “Diyabette Sağlıklı Yaşam” konulu seminer düzenledi. Beylikdüzü Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde düzenlenen etkinlikte Çukurova Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Zafer Yön, diyabetten korunmak için sağlıklı beslenme ve egzersizin önemine dikkat çekti. İlçe halkının büyük ilgi gösterdiği seminere katılımcılar diyabetle ilgili tüm sorularına yanıt buldu.

Diyabetin önemli bir sağlık sorunu olduğunu belirten İstikametten, kişinin yaşam kalitesini bozan hastalığa yakalanmamak için sağlıklı beslenmeye vurgu yaptı.

Yön, “Diyabet hastalarının görülme sıklığı artarken görülme yaşı da azalıyor. Bunun temel nedeni ise sağlıksız beslenme dediğimiz fast food tarzı beslenmenin, paketli ve hazır gıda tüketiminin artmasıdır. Buna şehir hayatının stresini de eklerseniz hepimiz hastalığa adayız. Şeker hastası olmak istemiyorsak sağlıklı beslenmeliyiz. Günlük fiziksel aktivitemizi artırarak koruyucu önlemlerimizi en üst düzeye çıkarmalıyız” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu