Sağlık

Kalp ameliyatları artık kabus değil! Küçük kesiden kalp ameliyatı mucizesi…

Hastalar için korkulu bir rüya haline gelen kalp ameliyatları artık çok küçük bir kesi ile yapılabiliyor. Yaklaşım, dünya tıp literatüründe “Anahtar Deliği Kalp Cerrahisi” olarak anılırken, Türkiye’de ve dünyada sınırlı sayıda sağlık kuruluşunda sunulan “Küçük İnsizyonlu Kalp Cerrahisi” merkezlerinden biri haline geldi. İşte küçük kesilerle yapılan kalp ameliyatları!

HASTALAR AÇIK KALP CERRAHİSİNDEN ENDİŞELİ!

Kalp Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Cengiz Köksal liderliğindeki bu merkez, uygun hastalarda küçük kesilerle her türlü kalp ameliyatının yapılmasını hedefliyor. Prof. Dr. Köksal, konuya ilişkin yaptığı açıklamalarda, klasik kalp ameliyatlarının hastalarda kaygı yarattığını belirtti. Bu ameliyatlar genellikle hastanın göğsünün tamamı kesilerek yapıldığı için hastaları ciddi endişelerle karşı karşıya bırakır.

“Küçük Kesili Kalp Cerrahisi Merkezi” sayesinde kalp hastaları daha az kaygı ve endişeyle ameliyat olabilmekte, daha hızlı iyileşme süreci ve daha az rahatsızlık yaşama fırsatına sahip olmaktadır. Bu yaklaşım, hastaların yaşam kalitesini artırmayı amaçlayarak, her türlü kapak ve koroner bypass ameliyatına ihtiyaç duyan hastaların daha konforlu bir deneyim yaşamasına yardımcı olur.

KÜÇÜK BİR KESİ İLE YAPILAN KALP AMELİYATININ BİRÇOK AVANTAJI VARDIR!

Prof. Dr. Köksal, “Küçük kesi ile yapılan kalp ameliyatları; uygun hastalarda çalışan kalpte küçük kesi ile yapılan koroner bypass ameliyatı, çalışan kalpte küçük kesi ile mitral kapak tamiri ve kapak değişimi, triküspit kapak ameliyatıdır. Çalışan kalpte onarım ameliyatı ve küçük kesi ile aort kapak ameliyatları.” dedi.

Küçük bir kesi ile yapılan kalp ameliyatları, göğüs ön kemiği kesilmeden, kaburgaların ortasından küçük bir kesi ile gerçekleştirilir. Bu ameliyatın hastalara birçok avantajı olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Köksal, göğüs ön kemiğinin kesilmediği küçük kesi ameliyatlarında hastaların daha hızlı iyileştiğini ve günlük aktivitelerine daha erken dönebildiklerini belirtti.

Enfeksiyon riskinin daha düşük olduğunu ve ameliyat sonrası ağrının azaldığını da sözlerine ekledi. Ayrıca ameliyat izinin daha az olması hastalar için değerli bir kozmetik avantaj sunmaktadır.

haber-ercis.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu