Haber

İçişleri Bakanı Soylu: Amerika sürekli Türkiye’yi işaret ediyor

İçişleri Bakanı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Bahçelievler’de vatandaşlara seslendi. Soylu, Türkiye’de son yıllarda yaşanan olaylardan bahsederken ABD’nin Türkiye’ye parmak salladığını söyledi. Soylu, “Bu ülkenin Sivas’tan öteye geçmekte zorlandığı günleri hepimiz gördük. Ülkede çok şeyler yaşadık. Amerika’dan birinin sürekli Türkiye’yi parmakla gösterdiğini gördük.”

İçişleri Bakanı ve İstanbul 2. Bölge Milletvekili Adayı Süleyman Soylu, Bahçelievler Hürriyet Mahallesi’nde düzenlenen etkinlikte vatandaşlarla bir araya geldi. Soylu, Türkiye’nin son yıllarda birçok sıkıntıdan geçtiğini belirtti. Süleyman Soylu, “Sevgili hemşerilerim şunu söylemek istiyorum. Doğal olarak bu ülke çok zorluklardan geçti. Büyüklerimiz, gençlerimiz, hanımlarımız, beylerimiz hepimiz yaşadık. Saldırdığını gördük. Bu ülkede gecelik 7 bin 8 yüz bin faiz gördük.Biz bu ülkede çok şeyler gördük.Bu ülkede 40-50 evladımızın ay-yıldızlı tabutlara sarılı uğurlandığı günleri gördük. Tekbir alarak şehadet ile. Bu memleket Sivas’tan öteye gidiyor.” Mücadele ettiği günleri hepimiz gördük. Bu ülkede çok şeyler yaşadık. Amerika’dan birinin hep Türkiye’ye parmak salladığını gördük” dedi.

“TÜRKİYE’NİN GÜCÜNÜ YENİ GÖRDÜLER”

Bakan Soylu, 6-8 Ekim ve 17-25 Aralık olaylarına da değinerek, “Şimdi anlatayım. Sadece Gezi olaylarını değil, ondan sonra da 17-25’te o gün Başbakanı tutuklamak istediler mi? Aralık darbesi mi, bu Türkiye’ye bir bedel, sonra Güneydoğu’yu kasıp kavuran 6-8 Ekim olaylarında okulları yaktılar, kütüphaneleri yaktılar, camileri yaktılar, evleri yaktılar, her şeyi yaktılar, her şeyi yıktılar. Şimdi o dağlardan petrol fışkırıyor Şimdi o dağlarda çinko madeni var Şimdi o dağlarda zenginlik varsa zenginlik olur Biz daha yeni başladık Türkiye’nin gücünü daha yeni görmeye başlıyorlar. Tayyip Erdoğan’ın irfanını, tecrübesini yeni görüyoruz.Sevgili hemşerilerim şunu söyleyeyim.Türk asrını daha yeni başlatıyoruz.Bu 780 bin kilometrekarenin kapılarını daha yeni açıyoruz.Bu asır değil. Balkanlar, Orta Asya’nın yüzyılıdır, Türk devletlerinin yüzyılıdır. Bu aynı zamanda Ortadoğu’nun Müslümanların yüzyılıdır. Bu, Afrika’da yıllardır Batı tarafından sömürülen insanların yüzyılıdır. İnşallah adaletin ve hakkaniyetin asrını getireceğiz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu